Contact e-mail
[email protected]

Contact telefoon
0496 80 83 33

Rolluiken Gent

Rolluiken laten plaatsen

Soorten rolluiken

Bent u voor uw woning in Gent of ruimte omgeving op zoek naar rolluiken? Dan zit u bij Schrijnwerkerij De Vijlder absoluut goed. Er bestaan verschillende soorten rolluiken: inbouw-, opbouw- of voorzetrolluiken. Welk u kiest, hangt voor een groot deel van de situatie af. We zetten ze even op een rijtje.

Inbouwrolluik

Een INBOUWROLLUIK is het meest traditioneel gekende rolluik in Vlaanderen. Het wordt geplaatst en gemonteerd in de opening boven het raam.  De rolluikkast wordt vervolgens door Wim De Vijlder ge├»soleerd en perfect afgewerkt naar wens. Zo hebt u de perfecte combinatie van alle voordelen dat een rolluik biedt, met een esthetische interieurafwerking.

Opbouwroluik

Een OPBOUWROLLUIK wordt geplaatst wanneer we ramen vervangen en er is geen opening boven het raam voorzien. Dergelijke rolluiken worden in het atelier door Wim De Vijlder reeds op de ramen gemonteerd. De verdere afwerking stemmen we dan af op de type ramen.

Voorzetrolluik

Een VOORZETROLLUIK is vrij eenvoudig te plaatsen bij de meeste woningen, omdat ze op de buitengevel geplaatst worden, voor de ramen. U kan kiezen uit verschillende materialen, vormen en kleuren.  Bij Wim De Vijlder heeft u de keuze uit een divers gamma. Voor elk wat wils.

Materialen voor rolluiken

Ook voor het materiaal van uw rolluik heeft u de keuze tussen PVC of aluminium. Beide materialen hebben elk hun voordelen.

Aluminium rolluik

Aluminum rolluiken hebben enkel voordelen tegenover PVC rolluiken.

  • zeer stevig en duurzaam
  • ze isoleren zeer goed (zowel warmte als geluid)
  • ze zijn inbraakwerend
  • mooi en strak

PVC rolluik

Ook PVC rolluiken hebben enkele voordelen:

  • ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren
  • budgetvriendelijker tegenover aluminium
  • ze zijn lichter dan aluminium (wat interessant is wanneer je voor een manuele bediening kiest)

Automatisatie rolluiken

Heb je geen zin om je rolluiken altijd manueel te openen, kan je ervoor kiezen om je rolluiken te automatiseren. Dat kan bijvoorbeeld met behulp van een schakelaar of een afstandbediening. Maar, het is eveneens mogelijk om de bediening van je rolluiken deel te laten uitmaken van een domotica-systeem.

Afwerking rolluik binnen

Na het plaatsen van rolluiken in een bestaande woning, moet er doorgaans nog een en ander worden afgewerkt. Ook voor de afwerking van de rolluikkast binnen bent u bij Schrijnwerkerij De Vijlder in Gent aan het juiste adres. Rolluiken afwerken volgens de regels van de kunst, daar gaan we voor.

Hoeveel kosten rolluiken?

De kostprijs van rolluiken hangt natuurlijk af van diverse factoren. Zo is er enerzijds de keuze van het materiaal: aluminium is duurder dan PVC. Maar, ook de grootte van de ramen en de hoeveelheid ramen hebben een invloed op de prijs.

Wil je weten hoeveel jouw rolluiken zouden kosten? Neem dan contact met ons op. We maken een offerte op maat van jouw woning.


Op zoek naar een schrijnwerker in Gent? Bij Wim De Vijlder bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van ramen, deuren en beglazing, voor het plaatsen en/of automatiseren van garagepoorten, voor de plaatsing en afwerking van rolluiken en voor allerhande binnenschrijnwerk en Gyprocwerken.