Contact e-mail
[email protected]

Contact telefoon
0496 80 83 33

Ramen en deuren Gent

Tijd voor (nieuwe) ramen en/of buitendeuren in uw woning in Gent of ruime omgeving?  Dan kies je eerst het meest passend materiaal: wordt het PVChout of aluminium?  Ga je voor een modernere look met aluminium, of hou je het eerder meer klassiek met hout of het vaker genomen PVC?  Of kies je eerder vanuit een aspect van techniek, isolatie, duurzaamheid, onderhoud of prijs?  Ontdek alvast de verschillende kenmerken en voordelen van de diverse materialen voor ramen en deuren bij Wim De Vijlder uit Gent.

Ramen en deuren voor uw woning

Ramen bepalen naast het zicht ook de stijl van de woning en brengen het licht binnen. Ook het vensterglas moet daarom van goede kwaliteit zijn. Daarom verzorgen wij ook de (dubbele) beglazing van ramen en deuren, zowel nieuw als herbeglazing van uw bestaande ramen en/of deuren. Ons vakmanschap zorgt voor een goede prijs en kwaliteit.

Ramen en deuren: materiaal

PVC ramen, een prijsbewuste keuze

Vergeleken met hout (+25%) en aluminium (+15%) is kunststof of PVC goedkoper als materiaal voor ramen en deuren. Sommige klanten kiezen ook voor PVC ramen en een houten voordeur. Ook op vlak van isolatiewaarde (lage U-waarde) en bestendigheid tegen regen of wind scoort PVC goed. Het is dus niet alleen goedkoper dan hout, maar ook beter bestand tegen corrosie (roest). 

Onderhoudsvriendelijke PVC ramen

PVC is vooral duurzaam en onderhoudsvriendelijk.  Omdat PVC wel een hogere coëfficiënt heeft qua uitzetting, zijn dergelijke ramen en deuren iets gevoeliger aan temperatuurschommelingen.

PVC ramen voor elke stijl

PVC is verkrijgbaar in diverse structuren en kleuren. Een profiel kan voorzien worden van een korrelige coating of een vlakke folie.

Kortom, kunststof of PVC heeft heel wat voordelen voor ramen of deuren:

* ruime keuze qua kleuren, ook hout- & aluminiumlook.

* duurzaam en goed bestand tegen regen en corrosie.

* onderhoudsvriendelijk, goedkoper en goed isolerend.

Prijs PVC ramen

Vraag naar ons specifiek advies en een vrijblijvende offerte op maat voor de ramen in uw woning Gent of ruime omgeving.

Hout: natuurlijk en charmant

Hout is vooral warmer als materiaal voor ramen en deuren omdat hout een natuurlijk product is. Maar net daardoor zijn er meer onvolmaaktheden zoals gaatjes, aders, verschillen in kleuren en tinten. Maar net die natuurlijke textuur geeft hout haar aangenaam, charmant en warm uitzicht voor uw ramen en deuren.

Hout behandelen en onderhouden

Hout isoleert ook goed, doch dient beschermd te worden tegen de UV-stralen van de zon, die dit natuurlijk materiaal anders snel zou vergrijzen.  Ook al kan je hout verven in een kleur naar wens, ook een behandeling met beits (géén vernis!) is aangewezen.

Wij adviseren om houten schrijnwerk jaarlijks na te kijken en waar wenselijk te onderhouden. Enkel zo zal je lang kunnen genieten van dit materiaal puur natuur.

Houtsoorten voor ramen en deuren

Voor ramen en deuren geven we u graag de keuze uit heel wat houtsoorten, afhankelijk van de gewenste duurzaamheid en budget. Voor buitenschrijnwerk adviseren we o.a. Afzelia, Afrormosia, Padoek, Moabi, Merbo en Sipo.

Kostprijs houten ramen en deuren

Vraag naar ons specifiek advies en een vrijblijvende offerte op maat voor houten ramen in uw woning in Gent of wijde omgeving.

Aluminium ramen, duurzaam en stevig

Aluminium is voor ramen en deuren wel duurder dan PVC (+15%) en komt qua budget goed in de buurt van hout, afhankelijk van de gekozen houtsoort. Aluminium is wel vooral eenvoudig qua periodiek onderhoud van uw ramen en deuren. En het is een duurzaam en stevig materiaal, populair voor de hedendaagse woningbouw, al dan niet modern of klassiek.

Voordelen aluminium

Met materiaal als aluminium zijn grotere oppervlakten en overspanningen mogelijk. Ramen zijn degelijk isolerend door de thermische onderbreking in de aluminium profielen. De isolatie is evenwel minder goed dan bij PVC of hout.

De gebruikte profielen in aluminium worden eerst ge(pre)anodiseerd of gemoffeld (poederlak) voor een uitgebreide oppervlaktebehandeling.  Poederlakken heeft quasi onbeperkte mogelijkheden qua kleuren.  Door een satijnmatte afwerking zie je nog amper verschil met gelakte houten ramen. 

Prijs aluminium ramen

Wilt u weten hoeveel alu ramen zouden kosten voor uw woning in Gent of ruime omgeving? Vraag naar ons specifiek advies en een vrijblijvende offerte op maat.


Op zoek naar een schrijnwerker in Gent? Bij Wim De Vijlder bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van ramen, deuren en beglazing, voor het plaatsen en/of automatiseren van garagepoorten, voor de plaatsing en afwerking van rolluiken en voor allerhande binnenschrijnwerk en Gyprocwerken.