Contact e-mail
[email protected]

Contact telefoon
0496 80 83 33

Laminaat / Parket

Voor laminaat en parket werkt Wim De Vijlder met de beste kwaliteit hout van verschillende soorten en afmetingen.  Samen bekijken we de stalen van het laminaat of het parket; Zo kan u de best passende houtsoort kiezen, naast uitzicht, lengte, breedte, bewerking, kleur, enz. ...

Neem gerust met ons contact en we maken graag tijd voor een bezoek en een vrijblijvende offerte.

Voor de ge├»nteresseerden kunnen we hier alvast wat meer technische informatie prijsgeven: vloerplanken hebben vaste of variabele plankbreedtes van 10 tot 28 cm en planklengtes tot 3,5 m.  De plankdikte is standaard 16 mm, maar is variabel mogelijk tussen 10 mm en 24 mm.

Qua zaagwijze kan u kiezen uit kwartier of dosse. Bij kwartierzagen wordt de boom overlangs in vier kwartieren verdeeld en dan verzaagd naar het hart van de stam.  Bij dossezagen wordt de boomstam in lange planken gezaagd, zodat een ander effect ontstaat dan bij kwartierverzaagd hout. De meeste klanten kiezen hout verzaagd in kwartier, omdat dit de grootste stabiliteit oplevert van de geplaatste plank.

Qua afwerking van de houten vloer kunnen we schuren of fijn borstelen voor een strak interieur, of iets grover borstelen voor een klassieke uitstraling. We kunnen de vloer ook een effect van veroudering meegeven, zodat hij reeds een doorleefd uitzicht heeft.

Wanneer de juiste vloer is samengesteld, werken we deze af in een kleur naar uw wens.  Hierna maken we de vloer vuilafstotend en waterafstotend met verschillende beschermingslagen.


Op zoek naar een schrijnwerker in Gent? Bij Wim De Vijlder bent u aan het juiste adres voor het plaatsen van ramen, deuren en beglazing, voor het plaatsen en/of automatiseren van garagepoorten, voor de plaatsing en afwerking van rolluiken en voor allerhande binnenschrijnwerken Gyprocwerken.